Thursday, February 26, 2015

LISÄÄ HASSUJA AUSTRALIAJUTTUJA

Okei tää postaus on ollut varmaan 2kk luonnoksissa ja mulla on vähän huono omatunto kun en ole postaillut, joten yritän parantaa tapani. Tässä postauksessa taas muutama eroavaisuus, koska näitä on niin kiva aina kirjoitella. Lopussa olevat kuvat ovat Chuck Closen taidenäyttelystä. Rakastin tota näyttelyä niin paljon, että kävin siellä kahdesti.

Postimopot???? - Täällä posti jaetaan keltaisilla postimopoilla. Mä nauroin mahani kipeäski, kun ensimmäisen kerran täällä näin postin jaettavan mopoilla. Nämä mopot näyttää pappatuntureilta ja ne ovat keltaisia. Postinkantajakin on pukeutunut kokokeltaiseen asuun unohtamatta keltaista päähinettä/kypärää ja aurinkolaseja (sunsafety!!). En sitten tiedä, onko tää vaan NSW tai Illawarra juttu :-D

Sausage sizzle ja muut ihmeleivät - Ensinnäkin haluan mainita, että täällä syödään ällöttävän paljon valkoista leipää ja leipää syödään joka välissä (terveisin Linda, joka söi ensimmäisen 3kk aikana valkoista leipää aamupalaksi, lounaaksi, välipalaksi ja illalliseksi ja ansaitsi vaihtarikiloja ❤️). Sausage sizzle on ruoka-annos, jota voi syödä tilaisuudessa kuin tilaisuudessa ja se on vain pala valkoista leipää, jonka välissä on makkara ja kastikkeita! Toisinsanoen tää on hodari, mutta paljon helpompi, koska kyseessä on vain pala vitivalkoista leipää.
Edellämainittu on oikeastaan ihan hyvää ja suht ymmärrettävä yhdistelmä, mutta sitten nää aussien muut makuelämykset..
Täällä nimittäin valkoisen leivän väliin laitetaan ranskanperunoita! keitettyjä perunoita! sipesejä!! ? ? ? Ja väliin myös kastikkeita. Oon näitä kaikkia kokeillut ja oikeasti yllättynyt, kuinka hyviä ne sit loppujenlopuks on, mutta se hymyn määrä, kun ensimmäisen kerran näin jonkun laittavan sipsejä leivän väliin..
Fairy bread on sitten vaan valkosta leipää voilla, jonka päälle ripotellaan nonparelleja.
.. Ainiin ja laittaa nää joskus leivän väliin kokonaisia leivoksiakin .. nähty on.

Ihan ihmeelliset paikannimet - Wollongong? Tittybong? Blackbutt (asun täällä..)? Bong Bong? Cockburn? Humpty Doo? Come by Chance? Moolooloo? Woolloomooloo? joo.. vedetään kyllä vertoja Saaranpaskantamallesaarelle.

IMG_1718
IMG_1717
IMG_1714
IMG_1712

3 comments:

 1. Anonymous26/2/15 13:02

  Backbutt ja Cockburn :DDDDDDDDDDDDd Ei kai noita oo tosissaan nimetty...

  ReplyDelete
  Replies
  1. no hymyilytti vähä ku kysyin host äitiltä meiän osotetta ja sanotaan et blackbutt :D:D:DD

   Delete
 2. XDXD ihan ihmeellisii noi nimet :-D Ja kyllä en itsekkään tajua sitä mutta vissiin ranskanperunoita voi laittaa leivän väliin?? Kuulostaa kyl super oudolta :-D

  ReplyDelete